Loosdrechtse Bos 17 – Hilversum

€ 5.750,- per maand excl. btw
Bekijk alle foto's
Bouwvorm Bestaande bouw
Oppervlakte367 m2
Deelverhuur vanaf367 m2
HoofdbestemmingKantoorruimte
Aantal parkeerplaatsen5
Service kosten € 1250,- per maand
Prijs € 5.750,- per maand excl. btw

Zonnestraal, gelegen in Hilversum-Zuid, beslaat ca. 100 hectare en is een gevarieerd landschap van bos en heide op de overgang van zand naar veen. Het Hoofdgebouw is een van de gebouwen behorend tot het ensemble van voormalig sanatorium Zonnestraal, destijds een arbeids- en nazorgkolonie voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers. Veel zonlicht, frisse lucht en reinheid waren destijds essentieel voor het herstelproces van deze patiënten. Het ensemble wordt enerzijds gevormd door twee paviljoens (Dresselhuys- en Ter Meulen Paviljoen) met het Hoofdgebouw en anderzijds de Werkplaatsen, Pampahoeve en de Koepel. Het sanatorium is in 1925 ontworpen door Jan Duiker, in samenwerking met Bernard Bijvoet en Jan Gerko Wiebenga en wordt tegenwoordig internationaal beschouwd als één van de topstukken van de architectuur van de 20e eeuw, in de bouwstroming van het ‘Nieuwe Bouwen’. Het complex stond op de kandidatenlijst voor de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het gebouw:
Het monumentale Hoofdgebouw dateert uit 1928. Het gebouw voorziet in een viertal blokken die bouwkundig naast en boven elkaar zijn geplaatst. De verschillende bedrijfsruimten zijn voorzien van een eigen entree, eigen toiletten en een pantry (voorzien van ijskast en vaatwasser). De naastgelegen Dresselhuys Paviljoen heeft een fraaie brasserie en groot terras met magnifiek uitzicht op bos en heide. Ook voor meetings zijn er, naar verschillend gebruik of bezetting, diverse vergaderruimten te huren. Het Hoofdgebouw is hoogwaardig gerestaureerd en voldoet thans aan de hedendaagse maatstaven voor het gebruik als moderne kantoorruimte.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid van Zonnestraal per auto is goed, door de nabijheid van de ringweg van Hilversum (N201) richting zowel de Rijksweg A2 (Amsterdam – Utrecht) als de Rijksweg A27 (Almere – Utrecht). Op het landgoed is tevens een bushalte gesitueerd (buslijn 104), waardoor het landgoed ook per openbaar vervoer goed bereikbaar is.

Het gehuurde:
In het als Rijksmonument aangewezen Hoofdgebouw is thans een bedrijfsunit beschikbaar met een verhuurbaar vloeroppervlak (NEN 2580) van totaal ca. 367 m2, waarvan ca 235 m2 kan worden afgesplitst. Tevens behoren enkele parkeerplaatsen tot het gehuurde.

Parkeren:
De huurder is gerechtigd tot het gebruik van totaal vijf (5) gereserveerde parkeerplaatsen op het nabij gelegen parkeerterrein, aldus behorende tot het gehuurde. Tot het gesplitste deel van de ruimte, groot ca. 235 m2 behoort alsdan drie (3) parkeerplaatsen. Zo gewenst bestaat immer de mogelijkheid aanvullend gereserveerde parkeerplaatsen te huren.

Voorzieningen:
De kantoorruimte wordt in gerenoveerde staat opgeleverd en wordt oa. voorzien van:
- (marmoleum) vloerbedekking
- LED plafondverlichting
- aansluitingen voorzien van elektra en data (abonn./verbruikskosten huurder)
- verwarming en koeling middels fan coil-units
- raamdecoratie/vitrage
- gemeenschappelijke dames- en herentoiletten en pantry
- brandmeldinstallatie en brandslanghaspels
- alarminstallatie
- etc.

Aanvangshuurprijs:
De aanvangshuurprijs voor het totaal aantal van 367 m2 bedraagt € 5.750,- op maandbasis en het voor het gesplitste deel van 235 m2 bedraagt deze € 3.750,--. De huurprijs voor de parkeerplaatsen is daarbij inbegrepen. Zo gewenst zijn meer gereserveerde parkeerplaatsen te huren ad € 25,-- per plaats per maand. De huur, waarbij eveneens inbegrepen de vergoeding voor de tot het landgoed behorende infrastructurele voorzieningen, dient bij vooruitbetaling te worden voldaan. De genoemde huurprijs is exclusief servicekosten en BTW en prijspeil heden.

Oplevering:
Het gehuurde wordt opgeleverd in geheel gerenoveerde staat.

Huurtermijn:
De huurtermijn is in overleg te bepalen, doch in deze aanbieding is uitgegaan van een huurtermijn van 3 jaar met optietermijnen van telkens 3 jaar. De opzegtermijn bedraagt alsdan 9 maanden.

Beschikbaarheid:
In nader overleg.

Servicekosten:
De servicekosten voor de gehele ruimte van 367 m2 bedraagt € 1.250,- waarbij voor een gedeelte van 235 m2 € 800,-- per maand (exclusief BTW). Servicekosten worden niet jaarlijks verrekend, doch tezamen met de huurprijs geïndexeerd. De servicekosten behelzen o.a.:
- gas, elektra en water verbruik en vastrecht
- onderhoud en keuringen installaties, w.o. fancoil units, hydrofoor, luchtbehandeling en koeling, installatie toegangscontrole, (nood)verlichting in algemene ruimten, alarminstallatie, brandmeldinstallatie en -haspels, poederblussers, apparatuur pantry, etc.
- gemeentelijke heffingen (w.o. riool- en gebruikersrecht, vuilafvoer, gebruikerslasten)
- schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten
- tuin- en terreinonderhoud
- glasbewassing gemeenschappelijke ruimten en buitenzijde
- vernieuwen van lampen in de gemeenschappelijke ruimte en kamer
- assurantiepremie buitenbeglazing etc.

Volledige omschrijving

Delen

Wij vertellen je graag meer over dit pand

Makelaar
mr. S.H. (Bas) Bakker RM
06 - 54 220 914
bas@castanea.nl