Loosdrechtse Bos 11

Hilversum

1213 RH

€ 395,- 

Per maand excl. BTW

€ 395,- 

Per maand excl. BTW

Hilversum

€ 395,- 

Per maand excl. BTW

Bouwvorm

Bestaande bouw

Ligging

n.v.t

Oppervlakte

23 m2

Deelhuur vanaf

23 m2

Hoofdbestemming

Kantoorruimte

Omschrijving

Zonnestraal, gelegen in Hilversum-Zuid, beslaat een kleine 100 hectare en is een gevarieerd landschap van bos en heide op de overgang van zand naar veen. De Koepel is een van de gebouwen behorend tot het voormalig sanatorium Zonnestraal, destijds een arbeids- en nazorgkolonie voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers. Veel zonlicht, frisse lucht en reinheid waren destijds essentieel voor het herstelproces van deze patiënten. Het ensemble wordt enerzijds gevormd door twee paviljoens (Dresselhuys- en Ter Meulen Paviljoen) en het Hoofdgebouw en anderzijds de Werkplaatsen, de Pampahoeve en De Koepel. Het sanatorium is in 1925 ontworpen door Jan Duiker, in samenwerking met Bernard Bijvoet en Jan Gerko Wiebenga en wordt tegenwoordig internationaal beschouwd als één van de topstukken van de architectuur van de 20e eeuw, in de bouwstroming van het ‘Nieuwe Bouwen’. Het complex stond op de kandidatenlijst voor de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het gebouw:
De Koepel, het voormalige dienstbodenhuis dateert uit 1931. Het gebouw voorziet in bedrijfsunits (destijds kamers ten behoeve van de dienstmeisjes) met gemeenschappelijke toiletten, werkkast met stofzuiger, emmer/dweil, bezem ed. en volledig geoutilleerde pantry. Het fraaie rond vormgegeven gebouwtje, staat in het groen en heeft een magnifiek uitzicht op de Pampahoeve en het achterliggende bos. In het nabij gelegen Dresselhuys Paviljoen is een gemeenschappelijke horecavoorziening opgenomen en aldaar kunnen ook diverse vergaderruimten worden gehuurd. De Koepel is onlangs hoogwaardig gerestaureerd en voldoet thans aan de hedendaagse maatstaven voor het gebruik als moderne kantoorruimte.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid van het landgoed per auto is goed wegens de nabij gelegen ringweg van Hilversum (N 201) richting zowel de Rijksweg A2 (Amsterdam – Utrecht) als de Rijksweg A27 (Almere – Utrecht). Op het landgoed is een bushalte gesitueerd (buslijn 104), waardoor het landgoed ook per openbaar vervoer goed bereikbaar is.

Het gehuurde:
In de als Rijksmonument aangewezen Koepel zijn thans een bedrijfsunit beschikbaar met een verhuurbaar vloeroppervlak (NEN 2580), waarin het aandeel in de algemene ruimten (hal, wc’s, zitje etc.) is opgenomen:
– unit 6 & 7 (kamers 10 & 11), groot totaal ca. 23 m² en gelegen op de eerste verdieping

Parkeren:
In de omgeving zijn algemene parkeerplaatsen beschikbaar. Indien gewenst zijn naast het gehuurde gesitueerde parkeerplaatsen te huren; de huurprijs bedraagt alsdan € 25,– per plaats per maand.

Voorzieningen:
De werkruimte wordt in de huidige staat aan de huurder opgeleverd en is thans onder andere voorzien van:
– marmoleum vloerbedekking
– akoestisch plafond met plafondverlichting
– aansluitingen voorzien van elektra
– WIFI-gebruik
– verwarming middels vloerverwarming
– raamdecoratie/vitrage
– gemeenschappelijke pantry en toiletten
– poederblussers, brandmeld- en alarminstallatie in de algemene ruimten

Aanvangshuurprijs:
De aanvangshuurprijs bedraagt:
– unit 6 & 7 (kamers 10 & 11), € 395,- per maand
De huur, waarbij eveneens inbegrepen de vergoeding voor de tot het landgoed behorende infrastructurele voorzieningen, dient bij vooruitbetaling te worden voldaan. De bovengenoemde huurprijzen zijn exclusief BTW en betreft prijspeil 2022.

Oplevering:
Het gehuurde wordt opgeleverd zoals getoond en in geheel gerenoveerde staat.

Servicekosten:
Servicekosten bedraagt € 75,– per maand voor de unit. Voornoemde bedrag is exclusief BTW. Servicekosten zijn niet verrekenbaar en worden tezamen met de huurprijs jaarlijks geïndexeerd. Deze behelzen o.a.:
– gas, elektra en water verbruik en vastrecht
– onderhoud en keuringen installaties, w.o. centrale verwarming, (nood)verlichting in algemene ruimten, inbraakalarminstallatie, brandmeldinstallatie en poederblussers, apparatuur in de pantry, etc.
– gemeentelijke heffingen (w.o. riool- en gebruikersrecht, vuilafvoer, gebruikerslasten)
– schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten
– tuin- en terreinonderhoud
– glasbewassing gemeenschappelijke ruimten en buitenzijde
– vernieuwen van lampen in de gemeenschappelijke ruimte en kamers
– assurantiepremie buitenbeglazing etc.

BTW:
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien huurder niet voor 90% of meer met BTW belaste prestaties verricht, geldt een opslag van 5% op bovengenoemde huurprijzen. Servicekosten worden altijd in rekening gebracht met 21% BTW.

Beschikbaarheid:
In nader overleg.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de uitgebreide informatie van dit object. Vul dan onderstaande formulier in.

We vertellen je graag meer over dit pand

mr. S.H. (Bas) Bakker

06-54220914
bas@castanea.nl