Taxaties

Elke taxatie heeft zijn specifieke doel en dient een uniek belang. De keuze van de taxatiemethode verlangt vooraf inzicht in het doel van de waardering. Samen met u als onze opdrachtgever, en desgewenst uw adviseur, bepalen we vooraf de strategie en waarderingsgrondslagen. Na opname ter plaatse en uitwerking op kantoor, bespreken we de uitkomst, waarna de definitieve rapportage wordt opgesteld.

1

Bepalen strategie en waarderingsgrondslagen

2

Opname ter plaatse

3

Uitwerking op kantoor

4

Bespreken uitkomst

5

Opmaak definitieve rapportage

Taxaties

Een taxatierapport gemaakt door de taxateurs van Castanea Bedrijfsmakelaars staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en onafhankelijkheid. Wij taxeren niet alleen zeer regelmatig voor onze huidige, maar ook voor nieuwe relaties. Castanea is specialist in het taxeren van bedrijfsruimtes, kantoorpanden en retailobjecten – al dan niet in combinatie met wonen en woningen – en zijn daarnaast ook expert op het gebied van taxeren van beleggingsobjecten.

Kennis en ervaring is een vereiste in dit vakgebied en dat is bij Castanea dan ook zeker aanwezig. Ons taxatieteam, bestaande uit Dennis van Dalen MSRE RT, Niels Bunt RMT / RT, en Marc Klabbers RMT, doet iedere dag hun uiterste best voor onze opdrachtgevers. Dennis en Niels nemen hierbij de zakelijke taxaties voor hun rekening, terwijl Marc de NWWI woningtaxaties verzorgt.

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs

Goed om te weten is dat wij zijn ingeschreven bij zowel het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) als het Taxatie Management Instituut (TMI). Wij gebruiken het commerciële taxatiemodel van FluX voor de opmaak van commerciële taxaties. NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van register-taxateurs. Castanea werkt conform de gedrags- en beroepsregels en de internationale en Europese taxatiestandaarden.

Daarnaast houdt deze organisatie toezicht op het opleidingsniveau en de continue nascholing van taxateurs. Het Taxatie Management Systeem biedt opdrachtgevers de garantie dat taxaties voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden in de markt.

Taxatie Management Instituut

Eerder gaven we al aan eveneens aangesloten te zijn bij het Taxatie Management Instituut (TMI). Dit instituut draagt zorg voor de kwaliteit en het beheer van het uniforme Taxatie Management Systeem en wij zijn reeds vanaf de start van het TMI bij dit instituut aangesloten. Het hoofddoel van het Taxatie Management Systeem is dat taxateurs kunnen werken vanuit dezelfde richtlijnen. Bovendien eisen de meeste banken dat taxaties worden uitgevoerd door taxateurs die werken op basis van de methodiek en de standaard van het TMI. De vastgoedmarkt blijft constant in beweging en wij vinden het dan ook zeer belangrijk om continu op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Van strategie tot taxatierapport

Elke taxatie heeft zijn specifieke doel en dient een uniek belang. De keuze van de taxatiemethode verlangt vooraf inzicht in het doel van de waardering. Samen met u als onze opdrachtgever, en desgewenst uw adviseur, bepalen we vooraf de strategie en waarderingsgrondslagen. Na opname ter plaatse en uitwerking op kantoor, bespreken we de uitkomst, waarna de definitieve rapportage wordt opgesteld. Hoe gaat dit in zijn werk? We zetten het hieronder voor u op een rijtje.

  1. Bepalen strategie en waarderingsgrondslagen
  2. Opname ter plaatse
  3. Uitwerking op kantoor
  4. Bespreken van de uitkomst
  5. Opmaak definitieve rapportage

Meer weten wat wij op het gebied van taxaties voor u kunnen doen? Neem gerust eens contact op met onze specialisten! Wij zijn telefonisch bereikbaar via 035-6460050 en u kunt tevens een mailtje sturen naar info@castanea.nl.

Persoonlijk advies van onze taxateurs

Van strategie tot taxatierapport

Een taxatierapport gemaakt door de taxateurs van Castanea Bedrijfsmakelaars staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en onafhankelijkheid. Regelmatig taxeren wij voor onze huidige, maar ook vele nieuwe relaties. Castanea is specialist in het taxeren van beleggingsobjecten, bedrijfspanden, kantoorpanden en retailobjecten al dan niet in combinatie met wonen.