Winkels

Winkels

Je neemt contact op met de makelaar die de winkelruimte aanbiedt. Hij kan je verder helpen met de mogelijkheden van de winkel en met je brainstormen of deze winkel bij je past of dat er betere winkels zijn.

Onze retail makelaar is specialist op gebied van én heeft de passie voor winkels. Vanwege deze specialisatie heeft alle benodigde kennis van juridische zaken die een rol kunnen spelen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij ook vanuit huurders perspectief meedenken over de winkelruimte en desbetreffende locatie.

U kunt het bestemmingsplan vinden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Heeft u nog steeds vragen of onduidelijkheden over het bestemmingsplan?Neem dan contact op met de gemeente waar het desbetreffende object is gelegen.

Volgens het burgerlijk wetboek onder artikel 7:292 is het gebruikelijk dat een winkelruimte wordt gehuurd voor een periode van 5 + 5 jaar. Afwijkende huurtermijnen zoals een proefperiode van 2 jaar is in sommige gevallen mogelijk. Meer weten? Neem contact op met ons Retail team.

Wij zijn bekend met alle aspecten van je zoekvraag en bewaren je contactgegevens. Op het moment dat er iets beschikbaar komt dat past, nemen we direct contact op met je. Je kunt natuurlijk ook de website in de gaten houden om up-to-date te blijven van ons winkel aanbod.

De verhuurder van de winkelruimte kan de huurprijs jaarlijks aanpassen aan de gestegen (consumenten)prijzen. De huurindex, ook wel huurindexatie genoemd, is een percentage waarmee de huur jaarlijks stijgt. Deze is gekoppeld aan de CPI, het consumentenprijsindexcijfer. De CPI wordt door het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) berekend en gepubliceerd. Op onze website is deze indexering ook terug te vinden, inclusief berekening en voorbeeldbrief, Klik hier voor meer informatie.

Een NVM makelaar is aangesloten bij de branche organisatie NVM. Dit is een keurmerk in de makelaardij en staat voor onafhankelijkheid, kwaliteit en integriteit.

De makelaar werkt meestal in opdracht van de pandeigenaar. Een bezichtiging en bijbehorend advies is vrijblijvend en kosteloos voor de huurder.

De makelaar werkt meestal in opdracht van de pandeigenaar. Een bezichtiging en bijbehorend advies is vrijblijvend en kosteloos voor de huurder.

Wij werken conform de AVG richtlijnen. Dit houdt in dat wij bij een kopie legitimatie het BSN nummer en de foto afschermen alvorens deze op te slaan in het beveiligd dossier. Wanneer wij deze hebben ontvangen per e-mail of ander medium, verwijderen wij deze uit alle systemen.

Wanneer er een BTW belaste huur is afgesproken is het percentage 21%. Het komt ook voor, bijvoorbeeld bij een particuliere verhuurder, dat er geen BTW wordt belast over de huur. Klik op de link voor informatie van de belastingdienst over dit onderwerp.

De meest voorkomende zekerheidsstelling is een waarborgsom. Bij een waarborgsom betaalt de huurder een bedrag aan de verhuurder. Dit bedrag staat zolang de huurder de winkel huurt op de rekening van de verhuurder. De verhuurder reserveert dit bedrag voor het geval de huurder bijvoorbeeld zijn huurbetalingsverplichting niet tijdig nakomt.

De Algemene Bepalingen voor de huur en verhuur van een winkel zijn terug te vinden op de website van de ROZ. De link om deze direct te downloaden treft u hier aan.

Wij bij Castanea Bedrijfsmakelaars maken gebruik van het gestandaardiseerde ROZ 2012 model winkelruimte. Deze is hier te downloaden.

Ja dat kan op het moment dat je een makelaar in dienst neemt die een partij vindt die met een opvolgende huurder komt. Neem contact op voor meer informatie via 035 646 0050

Ja dat kan op basis van bepaalde voorwaarden. Neem contact op met je makelaar om dit bespreken. Voor meer informatie bel 035-646 00 50