Kantoren

Kantoren

Afhankelijk van het aantal werknemers en de branche waarin je wilt ondernemen of reeds onderneemt, bepaal je wat voor soort oppervlakte je nodig hebt. Hierbij zoek je naar de geschikte locatie in een dorp of stad naar keuze. Belangrijke zoekcriteria zijn: aantal parkeerplaatsen, stationslocatie, afstand tot snelweg, servicepakket, faciliteiten gebouw, indeling ruimte(n).

Je neemt contact op met de makelaar die de kantoorruimte aanbiedt. Hij kan je verder helpen met de mogelijkheden van de ruimte en met je brainstormen of deze bij je past of dat er andere ruimten zijn die beter bij je wensen aansluiten. Aansluiten kan een bezichtiging worden gearrangeerd.

Onze makelaars zijn specialisten op het gebied van én hebben onder meer de passie voor onroerend goed. Vanwege deze specialisatie hebben we alle benodigde kennis van juridische zaken die een rol kunnen spelen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij ook vanuit huurders perspectief meedenken over de kantoorruimte en desbetreffende locatie.

U kunt het bestemmingsplan vinden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
Heeft u nog steeds vragen of onduidelijkheden over het bestemmingsplan?
Neem dan contact op met de gemeente waar het desbetreffende object is gelegen.

Wij zijn bekend met alle aspecten van je zoekvraag en bewaren je contactgegevens. Op het moment dat er iets beschikbaar komt dat past, nemen we direct contact op met je. Je kunt natuurlijk ook de website in de gaten houden om up-to-date te blijven van ons kantoorruimte aanbod.

De verhuurder van de kantoorruimte kan de huurprijs jaarlijks aanpassen aan de gestegen (consumenten)prijzen. De huurindex, ook wel huurindexatie genoemd, is een percentage waarmee de huur jaarlijks stijgt. Deze is gekoppeld aan de CPI, het consumentenprijsindexcijfer. De CPI wordt door het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) berekend en gepubliceerd. Op onze website is deze indexering ook terug te vinden, inclusief berekening en voorbeeldbrief, Klik hier voor meer informatie.

Een NVM makelaar is aangesloten bij de branche organisatie NVM. Dit is een keurmerk in de makelaardij en staat voor onafhankelijkheid, kwaliteit en integriteit.

De makelaar werkt meestal in opdracht van de pandeigenaar. Een bezichtiging en bijbehorend advies is vrijblijvend en kosteloos voor de huurder.

Wij werken volgens de richtlijnen die conform de AVG zijn. Dit houdt in dat wij bij een kopie legitimatie de BSN nummer en foto verwijderen alvorens deze op te slaan in het beveiligd dossier. Wanneer wij deze hebben ontvangen per e-mail of ander medium, verwijderen wij deze uit alle systemen.

Dit gaat via bijvoorbeeld Facetime, Zoom of Teams. Klik op de link om een voorbeeld te zien

Wanneer er een BTW belaste huur is afgesproken is het percentage 21%. Het komt ook voor, bijvoorbeeld bij een particuliere verhuurder, dat er geen BTW wordt belast over de huur. Het kan zijn dat u een niet BTW plichtige organisatie hebt. Houdt er dan rekening mee dat de verhuurder om een BTW compensatie vraagt. Klik op de link voor informatie van de belastingdienst over dit onderwerp.

De meest voorkomende zekerheidsstelling is een waarborgsom. Bij een waarborgsom betaalt de huurder een bedrag aan de verhuurder. Dit bedrag staat zolang de huurder de kantoorruimte huurt op de rekening van de verhuurder. De verhuurder reserveert dit bedrag voor het geval de huurder bijvoorbeeld zijn huurbetalingsverplichting niet tijdig nakomt.

Dat kan uitsluitend in overleg met de verhuurder. Een oplossing kan zijn dat een makelaar een partij vindt die de lopende huurovereenkomst overneemt. Neem contact op voor meer informatie via 035 646 0050.

Dit kan uitsluitend in overleg met de verhuurder. Neem contact op met je makelaar om dit bespreken. Voor meer informatie bel 035-646 00 50.

De Algemene Bepalingen voor de huur en verhuur van een kantoorruimte zijn terug te vinden op de website van de ROZ. De link om deze direct te downloaden treft u hier aan.

Wij bij Castanea Bedrijfsmakelaars maken gebruik van het gestandaardiseerde ROZ 2015 model kantoorruimte. Deze is hier te downloaden.