Loosdrechtse Bos 17

Hilversum

1213 RH

€ 525,- 

Per maand excl. BTW

€ 525,- 

Per maand excl. BTW

Hilversum

€ 525,- 

Per maand excl. BTW

Bouwvorm

Bestaande bouw

Ligging

Landelijk gebied

Oppervlakte

367 m2

Deelhuur vanaf

20 m2

Hoofdbestemming

Kantoorruimte

Omschrijving

Zonnestraal, gelegen in Hilversum-Zuid, beslaat ca. 100 hectare en is een gevarieerd landschap van bos en heide op de overgang van zand naar veen. Het Hoofdgebouw is een van de gebouwen behorend tot het ensemble van voormalig sanatorium Zonnestraal, destijds een arbeids- en nazorgkolonie voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers. Veel zonlicht, frisse lucht en reinheid waren destijds essentieel voor het herstelproces van deze patiënten. Het ensemble wordt enerzijds gevormd door twee paviljoens (Dresselhuys- en Ter Meulen Paviljoen) met het Hoofdgebouw en anderzijds de Werkplaatsen, Pampahoeve en de Koepel. Het sanatorium is in 1925 ontworpen door Jan Duiker, in samenwerking met Bernard Bijvoet en Jan Gerko Wiebenga en wordt tegenwoordig internationaal beschouwd als één van de topstukken van de architectuur van de 20e eeuw, in de bouwstroming van het ‘Nieuwe Bouwen’. Het complex stond op de kandidatenlijst voor de werelderfgoedlijst van UNESCO.

HET GEBOUW:
Het monumentale Hoofdgebouw dateert uit 1928. Het gebouw voorziet in een viertal blokken die bouwkundig naast en boven elkaar zijn geplaatst. De verschillende bedrijfsruimten zijn voorzien van een eigen entree, eigen toiletten en een pantry (voorzien van ijskast en vaatwasser). De naastgelegen Dresselhuys Paviljoen heeft een fraaie brasserie en groot terras met magnifiek uitzicht op bos en heide. Ook voor meetings zijn er, naar verschillend gebruik of bezetting, diverse vergaderruimten te huren. Het Hoofdgebouw is hoogwaardig gerestaureerd en voldoet thans aan de hedendaagse maatstaven voor het gebruik als moderne kantoorruimte.

BEREIKBAARHEID:
De bereikbaarheid van Zonnestraal per auto is goed, door de nabijheid van de ringweg van Hilversum (N201) richting zowel de Rijksweg A2 (Amsterdam – Utrecht) als de Rijksweg A27 (Almere – Utrecht). Op het landgoed is tevens een bushalte gesitueerd (buslijn 104), waardoor het landgoed ook per openbaar vervoer goed bereikbaar is.

HET GEHUURDE:
In het als Rijksmonument aangewezen Hoofdgebouw zijn er op de begane grond twee ruimtes beschikbaar met een verhuurbaar vloeroppervlak (NEN 2580) vanaf ca. 20m² inclusief een aandeel in de algemene ruimte.
– Unit B01 ca. 367 m²
– Unit B06 ca. 20 m²

PARKEREN:
De huurder is gerechtigd tot het gebruik van totaal vijf (5) gereserveerde parkeerplaatsen op het nabij gelegen parkeerterrein, aldus behorende tot het gehuurde. Voor het gebruik van deze parkeerplaatsen is geen additionele huurprijs verschuldigd. Zo gewenst bestaat de mogelijkheid aanvullend gereserveerde parkeerplaatsen te huren.

VOORZIENINGEN:
De kantoorruimte wordt in gerenoveerde staat opgeleverd en wordt oa. voorzien van:
– (marmoleum) vloerbedekking
– LED plafondverlichting
– aansluitingen voorzien van elektra en data (abonn./verbruikskosten huurder)
– verwarming en koeling middels fan coil-units
– raamdecoratie/vitrage
– gemeenschappelijke dames- en herentoiletten en pantry
– brandmeldinstallatie en brandslanghaspels
– alarminstallatie
– etc.

AANVANGSHUURPRIJS:
De aanvangshuurprijs bedraagt op maandbasis (exclusief BTW):
– Unit B01 | € 5.750,-
– Unit D06 | € 525,-

De huurprijs voor de aanvullend (meer dan vijf) te huren parkeerplaatsen, bedraagt EUR 25,- per parkeerplaats op maandbasis.

OPLEVERING:
Het gehuurde wordt opgeleverd in geheel gerenoveerde staat.

HUURTERMIJN:
De huurtermijn is in overleg te bepalen, doch in deze aanbieding is uitgegaan van een huurtermijn van 3 jaar met optietermijnen van telkens 3 jaar. De opzegtermijn bedraagt alsdan 9 maanden.

BESCHIKBAARHEID:
In nader overleg.

SERVICEKOSTEN:
De servicekosten bedraagt op maandbasis (exclusief BTW).
– Unit B01 | € 1.225,-
– Unit D06 | € 60,-

Servicekosten worden niet jaarlijks verrekend, doch tezamen met de huurprijs geïndexeerd. In de servicekosten zijn o.a. begerepen:
– gas, elektra en water verbruik en vastrecht
– onderhoud en keuringen installaties, w.o. fancoil units, hydrofoor, luchtbehandeling en koeling, installatie toegangscontrole, (nood)verlichting in algemene ruimten, alarminstallatie, brandmeldinstallatie en -haspels, poederblussers, apparatuur pantry, etc.
– gemeentelijke heffingen (w.o. riool- en gebruikersrecht, vuilafvoer, gebruikerslasten)
– schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten
– tuin- en terreinonderhoud
– glasbewassing gemeenschappelijke ruimten en buitenzijde
– vernieuwen van lampen in de gemeenschappelijke ruimte en kamer
– assurantiepremie buitenbeglazing etc.

BTW BEPALING:
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien huurder niet voor 90% of meer met BTW belaste prestaties verricht, geldt een opslag van 5% op bovengenoemde huurprijzen.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een bankgarantie/waarborgsom ter grootte van drie maanden huur en servicekosten, te vermeerderen met BTW.

HUURTERMIJN(EN)
De huurtermijn is in overleg te bepalen, doch in deze aanbieding is uitgegaan van 3 (drie) jaar met optietermijnen van telkens 3 (drie) jaar. De opzegtermijn bedraagt alsdan 9 (negen) maanden.

HUUROVEREENKOMST
Huurovereenkomst kantoor- en andere bedrijfsruimte, volgens model van de Raad voor Onroerende Zaken, vastgesteld juli 2015, aangevuld met enkele eigenaarsvoorwaarden. Aan de overeenkomst wordt toegevoegd een zogenoemd Huishoudelijk Reglement en een Inrichtingsrichtlijn voor het gebruik van de bedrijfsruimte.

BESTEMMINGSPLAN
Het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013″ kent aan het perceel de bestemming ‘Maatschappelijk – Medisch’ met daaraan ondergeschikt onder meer de functie van ‘kantoor’.

GUNNING VOORBEHOUDEN
Door de verhuurder wordt te allen tijde het finale recht van gunning voorbehouden.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de uitgebreide informatie van dit object. Vul dan onderstaande formulier in.

We vertellen je graag meer over dit pand

M.P. (Marc) Klabbers

06-11879930
marc@castanea.nl