Verhuurd

Loosdrechtse Bos 21 E

Hilversum

1213 RH

€ 1.700,- 

Per maand excl. BTW

Verhuurd

€ 1.700,- 

Per maand excl. BTW

Verhuurd

Hilversum

€ 1.700,- 

Per maand excl. BTW

Bouwvorm

Bestaande bouw

Ligging

n.v.t

Oppervlakte

103 m2

Deelhuur vanaf

103 m2

Hoofdbestemming

Kantoorruimte

Omschrijving

Algemeen: Zonnestraal, gelegen in Hilversum-Zuid, beslaat ca. 100 hectare en is een gevarieerd landschap van bos en heide. De Werkplaatsen zijn enkele van de gebouwen behorend tot het ensemble van voormalig sanatorium Zonnestraal, destijds een arbeids- en nazorgkolonie voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers. Het ensemble wordt gevormd door het Hoofdgebouw, twee paviljoens (Dresselhuys- en Ter Meulenpaviljoen) en de Werkplaatsen. Veel zonlicht, frisse lucht en reinheid waren destijds essentieel voor de revalidatie van de patiënten. Zij werden na het eerste herstel tewerkgesteld op het landgoed, veelal in een van de Werkplaatsen. Het sanatorium is in 1925 ontworpen door Jan Duiker, in samenwerking met Bernard Bijvoet en Jan Gerko Wiebenga en wordt tegenwoordig internationaal beschouwd als één van de topstukken van de architectuur van de 20e eeuw, als icoon van het ‘Nieuwe Bouwen’. Het complex stond lang op de kandidatenlijst voor de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zonnestraal is gelegen in een gevarieerd landschap van bos en heide op de overgang van zand naar veen in Hilversum Zuid.

Het gebouw:
De monumentale timmerwerkplaats, de smederij en de mottoren dateren uit 1927, het gebouw voor metaalbewerking en de vierde werkplaats uit 1934. De gebouwen zijn hoogwaardig gerestaureerd en voldoen thans aan de hedendaagse maatstaven voor het gebruik als moderne, industrieel-achtige bedrijfsruimte.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid van het landgoed per auto is goed wegens de nabij gelegen ringweg van Hilversum (N 201) richting zowel de Rijksweg A2 (Amsterdam – Utrecht) als de Rijksweg A27 (Almere – Utrecht). Op het landgoed is tevens een bushalte gesitueerd (buslijn 104), waardoor het landgoed tevens per openbaar vervoer goed bereikbaar is.

Het gehuurde:
Van de als Rijksmonument aangewezen gebouwen De Werkplaatsen is thans een van de gebouwen beschikbaar met een verhuurbaar vloeroppervlak (NEN 2580) van totaal ca. 103 m2. Tevens behoren enkele parkeerplaatsen tot het gehuurde.

Parkeren:
De huurder is gerechtigd tot het gebruik van twee (2) gereserveerde parkeerplaatsen op het nabij gelegen parkeerterrein, aldus behorende tot het gehuurde. Zo gewenst bestaat de mogelijkheid aanvullend gereserveerde parkeerplaatsen te huren.
Voorzieningen:
De kantoorruimte wordt in de huidige staat aan de huurder opgeleverd en is thans onder andere voorzien van:
– PVC vloerbedekking
– plafondverlichtingsarmaturen
– aansluitingen voorzien van elektra en data (abonn./verbruikskosten huurder)
– verwarming middels radiatoren
– raamdecoratie/horizontale lamellen
– dames- en herentoilet en pantry voorzien van ijskast en vaatwasser
– brandslanghaspel en/of poederblusser
– alarminstallatie
– etc.

Aanvangshuurprijs:
De aanvangshuurprijs bedraagt op maandbasis € 1.700,–. De huurprijs voor de parkeerplaatsen zijn daarbij inbegrepen. Zo gewenst zijn meer gereserveerde parkeerplaatsen te huren, de huurprijs bedraagt alsdan € 25,– per plaats per maand.
De huur, waarbij eveneens inbegrepen de vergoeding voor de tot het landgoed behorende infrastructurele voorzieningen, dient bij vooruitbetaling te worden voldaan. De genoemde huurprijs is exclusief servicekosten en BTW en prijspeil heden.

Oplevering:
Het gehuurde wordt opgeleverd in geheel moderne, industriële en afgewerkte staat.

Servicekosten:
De servicekosten bedragen € 375,– per maand (exclusief BTW) voor het gehuurde. Servicekosten worden niet jaarlijks verrekend doch tezamen met de huurprijs geïndexeerd en behelzen o.a.:
– gas, elektra en water verbruik en vastrecht
– onderhoud en keuringen installaties, w.o. CV-verwarming, inbraakalarminstallatie, brandslanghaspel of poederblusser, apparatuur in de pantry, etc.
– gemeentelijke heffingen (w.o. riool- en gebruikersrecht, vuilafvoer, gebruikerslasten)
– tuin- en terreinonderhoud
– glasbewassing gemeenschappelijke ruimten en buitenzijde
– assurantiepremie buitenbeglazing etc.

BTW:
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien huurder niet voor 90% of meer met BTW belaste prestaties verricht, geldt een opslag van 5% op bovengenoemde huurprijzen.

Huurtermijn:
De huurtermijn is in overleg te bepalen, doch in deze aanbieding is uitgegaan van 2 jaar met optietermijnen van telkens 2 jaar. De opzegtermijn bedraagt alsdan 6 maanden.

Beschikbaarheid:
In nader overleg.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de uitgebreide informatie van dit object. Vul dan onderstaande formulier in.

We vertellen je graag meer over dit pand

M.P. (Marc) Klabbers

06-11879930
marc@castanea.nl