Verhuurd

Mussenstraat 15

Hilversum

1223 RB

€ 654,- 

Per maand excl. BTW

Verhuurd

Hilversum

€ 654,- 

Per maand excl. BTW

Verhuurd

Hilversum

€ 654,- 

Per maand excl. BTW

Bouwvorm

Nieuwbouw

Ligging

n.v.t

Oppervlakte

705 m2

Deelhuur vanaf

33 m2

Hoofdbestemming

Kantoorruimte

Omschrijving

DE STOOKPLAATS
De Stookplaats op Werf35 in Hilversum wordt vanaf de
zomer van 2022 dé plek voor impactgedreven ondernemers. Met duurzaam ingerichte werkplekken, van kantoren voor 2 tot 20 personen tot ontmoetings- en netwerkplekken én coworking ruimtes.

We zoeken daarvoor een selectie van innovatieve start-ups, scale-ups en grown-ups om samen een community te vormen die aan oplossingen voor een betere wereld werkt.

Het Werf35-terrein van bijna 2 hectare wordt in een paar jaar tijd herontwikkeld tot een oase voor ondernemers met een duurzaam hart. De Stookplaats is het grootste monumentale pand op het terrein dat de komende maanden grondig wordt getransformeerd tot 2400 m2 bruisende werkomgeving.

In de loop van 2022 wordt de Stookplaats de thuisbasis voor creatieve en innovatieve, wereldverbeterende bedrijven. Een community middenin Hilversum op een paar minuten van de A1 en 30 minuten vanaf Utrecht Centraal. Waar je naast
werkplekken op Werf35 ook horeca, sport, recreatie, events en, over een paar jaar, zelfs verschillende woonoplossingen vindt.

Alles binnen handbereik om samen tot nieuwe oplossingen voor een betere wereld te komen!

DE WERF
Al vanaf 1916 is Werf35 een plek waar met toewijding gewerkt wordt. Het begon ooit met de pleisterfabriek van de Koninklijke Farmaceutische Handelsvereniging, een pand dat nog steeds een prominente plek heeft op de werf en waar nu onder meer een restaurant en een yogaschool in zijn gevestigd. Jaren later vestigde zich de gemeente Hilversum voor stalling en onderhoud van vuilniswagens, wasserij, smederij, onderhoudsdiensten en opslag van strooizout.

Bijna 10 jaar geleden nam Medianest BV de werf over van de gemeente en werd het terrein deel voor deel getransformeerd tot een plek met steeds meer bedrijvigheid. En vandaag de dag is de voormalige gemeentewerf aan het uitgroeien tot een hotspot voor creatieve en innovatieve bedrijven die zich vestigen in de diverse monumentale gebouwen op de werf.

In de verschillende monumentale panden op de werf zitten nu bijvoorbeeld internationale landschapsarchitect Karres en Brands, het door Michelin erkende restaurant Chef aan de Werf, bureau voor vernieuwende leeroplossingen Tinqwise en circulair bouwsysteem Respace.

Werf35 wordt de komende jaren verder ontwikkeld tot een campus met ruimte om te wonen, werken, eten en drinken, ontspannen, leren en leven. Waar mensen zichzelf kunnen ontplooien en verrijken, maar zeker ook samen aan een betere wereld kunnen werken. Door innovatieve ideeën, producten en diensten uit te werken, die een substantiële bijdrage aan mens, maatschappij en natuur kunnen leveren.

TYPE BEDRIJVEN
We bouwen in de Stookplaats een community van bedrijven en ondernemers die vanuit impactgedrevenheid werken. Die echt iets bij willen dragen aan een betere wereld voor mens en natuur en met hun innovatieve ideeën een meer rechtvaardige en duurzame wereld willen creëren.

Dat doen we met partijen die zich richten op de thema’s zorg en gezondheid, mobiliteit, voeding, maatschappij, kennis en media, constructie en educatie. Ter versterking voor de community zoeken we bovendien een aantal creatieve bedrijven die de impactmakers helpen groeien met hun branding, copy, websites, fotografie, video’s, events, design en alles wat maar met marketing en communicatie te maken heeft.

HUURPRIJZEN
Zie de volgende pagina voor de actuele beschikbaarheid en huurprijzen.

PARKEERGELEGENHEID
Er is ruim voldoende parkeergelegenheid beschikbaar gelegen op eigen terrein.
De huurprijs bedraagt € 450,- per plaats per jaar exclusief BTW.

BESCHIKBAARHEID & PRIJZEN
Ruimte | Metrage |Huurprijs per maand inclusief servicekosten exclusief BTW
0.01 | 67,47 | € 1.325,50
0.15 | 33,36 | € 687,36
0.26 | 71,61 | € 1.406,84
0.29 | 68,15 | € 1.338,86
0.31 | 41,73 | € 859,81
1.01 | 67,49 | VERHUURD
1.03 | 71,27 | VERHUURD
1.07 | 33,31 | VERHUURD
1.23 | 71,42 | € 1.334,66
1.26 | 71,42 | € 1.334,66
1.11 | 66,42 | VERHUURD
1.31 | 41,73 | € 773,10

SERVICEKOSTEN
Huurder is een voorschot bedrag servicekosten verschuldigd ter grootte van € 46,- per m² per jaar exclusief BTW inzake de navolgende door verhuurder te verzorgen leveringen en diensten:
– gebruik internet;
– gebruik van gas, inclusief vastrecht;
– verbruik van water, inclusief vastrecht;
– verbruik van elektriciteit, inclusief vastrecht, ten behoeve van het gehuurde middels een tussenmeter;
– verbruik van elektriciteit, inclusief vastrecht, doch alleen ten behoeve van de installaties en de verlichting van – gemeenschappelijke ruimten en terreinen;
– onderhoud en periodieke controle van elektrische installaties in gemeenschappelijke ruimten en op terreinen;
– idem van verwarming- en luchtbehandelingsinstallatie;
– idem de airconditioninginstallaties;
– idem van brandpreventie middelen en brandmeldinstallatie (indien van toepassing);
– kosten afvalverwijdering;
– onderhoud gemeenschappelijke buitenruimten, waaronder vervanging van planten, verhardingen, waaronder herstraten;
– reinigen van goten alsmede het ontstoppen van putten, riolen en afvoeren;
– assurantiepremie buitenbeglazing;
– aanpassen brievenbussen, naams- en bewegwijzeringsborden;
– bewaking terrein;
– 6% administratiekosten.

Verrekening vindt jaarlijks plaats op basis van de werkelijke kosten.

DUURZAAMHEID
Het gebouw van de Stookplaats wordt getransformeerd met het duurzame en circulaire bouwsysteem Respace. Een houtbouwsysteem dat, met duurzaam hout uit Finland, leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming geeft. Respace is bijvoorbeeld ook gebruikt voor het creëren van broedplekken in de Werkspoorfabriek in Utrecht en het KD Lab in Delft. En binnenkort starten zij bij BlueCity in Rotterdam, het voormalige Tropicana zwembad, met een volgende transformatie.

In de Stookplaats wordt geen gebruik gemaakt van gas als energiebron, maar van zonnepanelen die het warmtepompsysteem van stroom voorzien. Zo wordt de Stookplaats een energie-efficiënte en duurzame werkplek die perfect aansluit bij de werkwijze en wensen van haar toekomstige ondernemers.

AANVAARDING
De units zijn in overleg te aanvaarden. Vanaf medio zomer 2022 zijn de units gereed.

Meer informatie?

Bent u benieuwd naar de uitgebreide informatie van dit object. Vul dan onderstaande formulier in.

We vertellen je graag meer over dit pand