Kosten taxatie bedrijfspand

Kosten taxatie bedrijfspand

Bij Castanea kun je een bedrijfspand betrouwbaar laten taxeren. Tot op de dag van vandaag zijn onze makelaars verantwoordelijk voor veel klanten tijdens het taxatieproces. Van de eerste kennismaking tot aan de levering van het taxatierapport. Graag geven we je op deze pagina meer duidelijkheid over de kosten die komen kijken bij het laten taxeren van een bedrijfspand.

Wanneer bedrijfspand taxeren?

Er zijn verschillende redenen om een taxatie van een bedrijfspand te laten uitvoeren. Denk aan:

  1.  Tijdens de financiering van een nieuw bedrijfspand
  2. Ondersteuning van de huidige jaarrekening
  3. Het verbouwen of renoveren van een bestaand bedrijfspand
  4. Wijzigingen in de financiering van het bedrijf
  5. Voorafgaand aan de bouw van een nieuw bedrijfspand
  6. Fiscale doeleinden en ambities

Taxatie bedrijfspand kosten

De kosten voor een taxatie van een bedrijfspand of bedrijfswoning verschillen per taxateur. Castanea Bedrijfsmakelaars hanteert taxatie voor een voordelig tarief ten opzichte van andere taxateurs in Nederland. Afhankelijk van de gemaakte uren en complexiteit van de taxatie betaal je een bepaald bedrag aan taxatiewaarde van het bedrijfspand. Meer weten over de kosten van de taxatie van een bedrijfspand? Neem vrijblijvend contact op met Castanea Bedrijfsmakelaars. Zo weet je direct waar je aan toe bent en loop je geen onnodige risico’s.

Kosten besparen door taxatie

Schade aan een bedrijfspand? Het pand weer opbouwen kan je veel geld kosten. Dit bedrag staat namelijk los van de marktwaarde of verkoopwaarde. Daarom is het belangrijk om de herbouwwaarde te achterhalen. Deze waarde stelt vast wat de verzekering uitbetaalt bij eventuele schade. Laat daarom de herbouwwaarde van een bedrijfspand taxeren. Daarmee bespaar je kosten doormiddel van taxatie.

Taxatie inventaris

Een inventaris vervangen kan veel geld kosten. Want zonder dat je het door hebt, heb je vaak meer inventaris dan je denkt. Daarom kan het belangrijk zijn om te achterhalen hoeveel je inventaris waard is. En vergeet niet om de waarde ook door te geven aan uw verzekeraar. Zo kunt u na een schade snel weer verder met ondernemen.

Taxatie bedrijfspand aanvragen

Een taxatie aanvragen kan bij Castanea laagdrempelig en vrijblijvend. Onderaan de pagina kun je via het contactformulier direct je aanvraag indienen. Wij zullen je aanvraag zo snel mogelijk beantwoorden en mogelijk een afspraak inplannen. Daarna bespreken wij het soort taxatie, het type object, de huidige WOZ-waarde en de overige relevante zaken met je.