Bedrijfspand Almere

Op zoek naar een bedrijfspand in Almere? In dat geval ben je bij Castanea Bedrijfsmakelaars aan het juiste adres. Wij vinden aanbod in Almere dat past bij je wensen en behoeften. Zowel voor koop als huur van kantoorruimte, winkelruimte of andere soort bedrijfsruimtes. Zo kun je bij ons terecht voor dat ene winkelpand in Almere Haven. Of dat bedrijfspand met uitstraling in Almere Buiten waar je elke dag langsreed. Ten slotte kun je natuurlijk ook bij ons terecht voor het verhuren of verkopen van een bedrijfspand. We leggen je er graag meer over uit.

Waarom kiezen voor een bedrijfspand in Almere?

Almere telt meer dan 30 bedrijventerreinen die allemaal op een overzichtelijke logistieke manier verbonden met elkaar zijn. Daarnaast zijn er nog meer belangrijke redenen waarom Almere een geschikte plek is voor jouw bedrijfspand.

Betaalbare bedrijfspanden

Op dit moment is grond in Almere relatief goedkoop. Zeker als je het vergelijkt met locaties als Utrecht en Amsterdam. Doordat de grond zo goedkoop is, biedt het veel kansen voor bijvoorbeeld starters.

Bereikbaarheid

Vanuit de bedrijfspanden in Almere is er goede bereikbaarheid met het omliggende gebied. Je kunt je gemakkelijk van plek naar plek verplaatsen, mede omdat Almere een relatief nieuwe stad is. Ook ligt Almere dichtbij Schiphol en Amsterdam, wat mogelijkheden voor je bedrijf biedt.

Jong en talentvol

Almere kent relatief veel jonge geschoolde inwoners. Dit biedt kansen voor zowel het bedrijf als voor de mensen die er komen te werken. Er is dus sprake van een groot arbeidspotentieel.

Kortom, Almere biedt genoeg kansen en mogelijkheden als je een bedrijfspand zoekt. Naast bereikbaarheid, bevolking en betaalbaarheid biedt Almere bedrijfspanden met specifieke kenmerken. Zo telt het aanbod bovengemiddeld vaak ruimte parkeergelegenheden en zijn er veel flexibele werkruimtes. De meeste locaties zijn tevens in het groen en dichtbij het centrum. In almere is er genoeg aanbod op verschillende bedrijventerreinen. Voorbeelden zijn: Lagekant, Almere Poort, Zakencentrum en Gooisekant.

Volg de laaste ontwikkelingen op het gebied van bedrijfspanden in Almere.

Schrijf je in voor updates!

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Bedrijfspand Almere huren of kopen?

Of je een bedrijfspand uiteindelijk het beste kunt kopen of huren is een veelvoorkomende vraag. Zeker onder starters op de arbeidsmarkt. Graag helpen we je een handje door alle voor- en nadelen van huren en kopen op te sommen. Zo wordt het duidelijk voor je wat de beste opties zijn.

Bedrijfspand huren

Wanneer je een bedrijfspand huurt ben je flexibeler. Je kunt huur meestal sneller opzeggen dan het bedrijfspand definitief verkopen. Daarnaast zijn de onderhoudskosten vaak niet jouw verantwoordelijkheid. Ten slotte ben je bij het huren van een bedrijfspand minder afhankelijk van het eigen vermogen dat je tot je beschikking hebt.

Daarnaast zijn er een aantal nadelen van het huren van een bedrijfspand. Bij de huur van een bedrijfspand profiteer je niet van de waardestijging van het pand. Tevens ben je verplicht de voorwaarde van de verhuurder na te leven. Ook kan de huurprijs elk jaar stijgen. Dit is afhankelijk van de verhuurder. Andere nadelen zijn:

– Huurcontracten gelden voor meerdere jaren, niet zomaar op te zeggen door huurder
– Lastig om aanpassingen bedrijfspand door te voeren
– Huur kan worden opgezegd door verhuurder aan het einde van het contract

Bedrijfspand kopen

Wanneer je een bedrijfspand koopt, bepaal je zelf hoe lang je in het band blijft. Waar tijdens de huur van een bedrijfspand de waarde voor jou niet stijgt, gebeurt dat met het kopen van het bedrijfspand wel. Daarnaast heb je veel vrijheid om het bedrijfspand aan te passen. Zo kun je het bedrijfspand eenvoudig aanpassen waardoor het in waarde zal stijgen.

Ook zijn er een aantal nadelen van het kopen van een bedrijfspand. Het kopen van een bedrijfspand kost eigen vermogen. Dit is niet direct voor iedereen beschikbaar. Nadat je het eigen vermogen hebt geïnvesteerd, zul je dit niet meer kunnen gebruiken voor andere zaken. Bovendien ben je na het kopen van een bedrijfspand verantwoordelijk voor de kosten van zowel groot als klein onderhoud. Wanneer je dit niet goed onderhoudt, kan de waarde van het pand lager worden. Als gevolg dat het lastiger voor je zal worden om het bedrijfspand op het gewenste moment tegen de gewenste prijs te verkopen.

Direct contact