Bedrijfspand Amersfoort

Bedrijfspand Amersfoort

Ben je momenteel op zoek naar een bedrijfspand in Amersfoort? Castanea Bedrijfsmakelaars helpt je daar graag bij. Zo zoeken wij een passend aanbod bedrijfspanden in Amersfoort die passen bij je huidige situatie. Of je nu wil kopen of verkopen, alles is mogelijk. Ook het huren van bedrijfspanden, winkelruimte of kantoorruimte behoort tot de opties. Ben je al tijden aan het kijken voor een bedrijfspand in Amersfoort? Of meer in de buurt van de snelweg in verband met logistieke voordelen? Wij ontzorgen je volledig tijdens je zoektocht naar een bedrijfspand in Amersfoort.

Waarom een bedrijfspand in Amersfoort?

In Amersfoort zijn een groot aantal bedrijventerreinen. Denk aan Isselt, het Bergkwartier of Vathorst. Locaties die allemaal logistiek goed verbonden zijn met de regio en andere grote steden. Daarnaast zullen er in de regio Amersfoort de komende jaren nog meer locaties voor bedrijfspanden worden gerealiseerd. Zo blijkt uit onderzoek van Buck Consultants International (BCI), in opdracht van de gemeenten in de regio. Naast het feit dat er veel vestigingsmogelijkheden zijn in Amersfoort, zijn er nog meer voordelen.

Relatief lage kosten

In vergelijking met de Randstad is grond in de regio Amersfoort nog relatief goedkoop. Doordat de kosten hier laag zijn, biedt dit kansen voor bedrijven die een bedrijfspand in de regio willen financieren. Denk aan starters die op zoek zijn naar een bedrijfspand.

Bereikbaarheid en logistieke mogelijkheden

Bedrijventerreinen in Amersfoort zijn goed bereikbaar vanuit Utrecht, Arnhem en andere steden in de nabij gelegen provincies. Of je nu kiest voor reizen met de auto of openbaar vervoer, in Amersfoort kan het allebei. Het centraal gelegen station biedt uitvalswegen naar alle grote omliggende steden.

Inwoners en kansen

Amersfoort is een grote stad en heeft dus veel jonge geschoolde inwoners. Dit biedt kansen voor zowel het bedrijf als voor de mensen die er komen te werken. Een groot arbeidspotentieel.
Kortom, Amersfoort biedt genoeg kansen en mogelijkheden als je een bedrijfspand zoekt. Naast bereikbaarheid, bevolking en betaalbaarheid biedt Amersfoort bedrijfspanden met specifieke kenmerken. Zo telt het aanbod bovengemiddeld vaak ruimte parkeergelegenheden en zijn er veel flexibele werkruimtes.

Bedrijfspand Amersfoort huren of kopen?

Veel ondernemers vragen zich af of het verstandiger is om een bedrijfspand te huren of te kopen. Beiden manieren van financiering hebben voor- en nadelen. Wij bespreken je graag met je.

Bedrijfspand huren

Een bedrijfspand in Amersfoort huren betekent dat je flexibel bent. Je kunt de huur van het bedrijfspand relatief snel opzeggen met een korte huurtermijn. Ook zijn de onderhoudskosten niet voor je eigen rekening. Dit geldt wel als je een bedrijfspand koopt. Ten slotte hoef je bij het huren van een bedrijfspand geen beroep te doen op je eigen vermogen. Je betaalt slechts een waarborgsom aan het begin van de huurtermijn.

Ook zijn zitten er nadelen vast aan het huren van bedrijfspanden. Zo profiteer je als bedrijf niet van eventuele waardestijging van het pand. Daarnaast ben je verplicht de voorwaarden van de verhuurder na te leven. Ten slotte kan de huurprijs ieder jaar stijgen in Amersfoort. Dit hangt af van de partij die het bedrijfspand verhuurt. Overige nadelen zijn:

  • Soms geleden huurcontracten voor meerdere jaren, zijn niet zomaar op te zeggen.
  • Huur kan worden opgezegd door verhuurder aan het einde van het contract

Bedrijfspand kopen

Wanneer je er voor kiest om een bedrijfspand in Amersfoort te kopen, bepaal je zelf hoelang je in het pand blijft zitten als bedrijf. Waar je tijdens het huren van een bedrijfspand de huurkosten ziet stijgen, is dit niet het geval bij kopen. Ook profiteer je van de vrijheid om aanpassingen te doen.

Nadelen van het kopen van een bedrijfspand in Amersfoort zijn er ook. Het kopen van een pand kost het bedrijf eigen vermogen. Niet iedereen kan hierover beschikken als bedrijf. Het vermogen dat je uiteindelijk investeert, kun je niet meer voor andere zaken besteden. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor alle onderhoudskosten. Wanneer je deze kosten niet kunt financieren, zal de waarde van het bedrijfspand dalen.