Taxatie bedrijfspand

Taxatie bedrijfspand

Bij Castanea kun je een bedrijfspand betrouwbaar laten taxeren. Zo zijn wij tot op de dag van vandaag voor veel klanten verantwoordelijk voor het gehele taxatieproces. Van de eerste kennismaking tot aan de levering van het taxatierapport. Graag geven we je daar op deze pagina meer duidelijkheid over. Hoe werkt een taxatie? Wat doe je na de taxatie met het bedrijfspand? En wanneer dien je een bedrijfspand eigenlijk te laten taxeren?

Taxatie van een bedrijfspand: hoe werkt dat?

Om de taxatie van een bedrijfspand te realiseren ondernemen wij samen met jou verschillende stappen. Je kunt voor een vrijblijvend gesprek contact opnemen via het contactformulier.

  1. Kennismaking & advies
  2. Afspraak voor taxatie
  3. Taxatie bedrijfspand
  4. Taxatierapport

Wat doe ik met het bedrijfspand na de taxatie?

Heb je het bedrijfspand eenmaal laten taxeren? Dan kun je vervolgstappen ondernemen. Zo kun je besluiten het bedrijfspand te kopen. Je weet immers wat de daadwerkelijke waarde van het pand is door de taxatie. Aan de andere kant kun je een bedrijfspand ook verkopen door middel van taxatie. Ben je momenteel de eigenaar van het bedrijfspand? Dan weet je door taxatie wat een realistische vraagprijs is. Ten slotte zijn er ook veel ondernemers die een taxatie laten uitvoeren ter ondersteuning van hun jaarrekening. Vastgoed behoort namelijk tot een van de grootste eigendommen op de balans. Een nieuwe taxatie van zakelijk onroerend goed kan handig zijn voor het opstellen van de jaarrekening.

Bedrijfstaxatie door Castanea

Dit zijn één van de vele redenen waarom je een bedrijfspand kunt laten taxeren. Heb je nog twijfels of vragen over een taxatie? Dan kun je uiteraard vrijblijvend contact opnemen met Castanea. Wij zijn een betrouwbare partner in het laten uitvoeren van een taxatie. Zo ben je verzekerd van een realistische waardebepaling van het bedrijfspand en weet je direct of je financiële situatie past bij de huidige waarde van het bedrijfspand.

Wanneer laat je een bedrijfspand taxeren?

Zoals eerder besproken zijn er verschillende redenen om een taxatie van een bedrijfspand te laten uitvoeren. We sommen ze nog een keer kort voor je op.

  • De aankoop van een nieuw bedrijfspand
  • Het laten verbouwen van een bedrijfspand
  • Ondersteuning van de jaarrekening
  • Wijzigingen in de financiering
  • Voorafgaand aan de bouw van een nieuw bedrijfspand
  • Fiscale doeleinden

Taxatie bedrijfspand aanvragen

Een taxatie aanvragen kan bij Castanea laagdrempelig en vrijblijvend. Onderaan de pagina kun je via het contactformulier direct je aanvraag indienen. Wij zullen je aanvraag zo snel mogelijk beantwoorden en mogelijk een afspraak inplannen. Daarna bespreken wij het soort taxatie, het type object, de huidige WOZ-waarde en de overige relevante zaken met je.

Castanea als bedrijfstaxateur

Castanea beschikt over een groot netwerk en gecertificeerde taxateurs. Daarnaast wordt de taxatie van elk bedrijfspand geheel onafhankelijk en zorgvuldig uitgevoerd. Onze taxateurs maken een speciale offerte geheel op maat. Hierdoor ben je verzekerd van een professioneel taxatierapport dat de basis vormt voor je toekomstige plannen.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar een kantoorpand? In ons aanbod hebben wij uiteenlopende ruimten beschikbaar. Bekijk kantoren

Op zoek naar een winkelpand? In ons aanbod hebben wij uiteenlopende ruimten beschikbaar. Bekijk winkels

Op zoek naar een bedrijfsruimte? In ons aanbod hebben wij uiteenlopende ruimten beschikbaar. Bekijk bedrijfsruimten