Bedrijfspand Weesp

Bedrijfspand Weesp

Op zoek naar een bedrijfspand in Weesp? In dat geval ben je bij Castanea Bedrijfsmakelaars aan het juiste adres. Wij vinden aanbod in Weesp dat past bij je specifieke wensen en behoeften. Zowel voor koop als huur van kantoorruimte, winkelruimte of andere soort bedrijfsruimtes. Zo kun je bij ons terecht voor dat ene winkelpand in Weesp Centrum. Of dat bedrijfspand met uitstraling in Weesp Noord waar je elke dag langsreed. Ten slotte kun je natuurlijk ook bij ons terecht voor het verhuren of verkopen van een bedrijfspand. We leggen je er graag meer over uit.

Waarom kiezen voor een bedrijfspand in Weesp?

Weesp telt een aantal bedrijventerreinen die allemaal op een overzichtelijke en logistieke manier met elkaar verbonden zijn. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom Weesp een geschikte plek is voor veel bedrijven. Denk aan de verbindingen tussen Weesp en grote steden als Amsterdam, Utrecht en Almere. Of de voordelige kostprijs ten opzichte van Amsterdam of Utrecht. We bespreken de voordelen hier kort.

Betaalbare bedrijfspanden

Op dit moment is grond in Weesp relatief goedkoop. Zeker als je het vergelijkt met locaties als Utrecht en Amsterdam. Doordat de grond zo goedkoop is, biedt het veel kansen voor starters.

Bereikbaarheid

Vanuit de bedrijfspanden in Weesp is er goede bereikbaarheid met het omliggende gebied. Je kunt je gemakkelijk van plek naar plek verplaatsen, mede omdat Weesp dichtbij belangrijke logistieke voorziening ligt. Vanuit Weesp zijn locaties zoals Almere, Schiphol en Amsterdam goed bereikbaar.

Jong en talentvol

Weesp kent een groot aantal jong geschoolde inwoners. Dit biedt kansen voor zowel het bedrijf als voor de mensen die er komen te werken. Er is dus sprake van een groot arbeidspotentieel.

Weesp Noord

Kortom, Weesp biedt genoeg kansen en mogelijkheden als je een bedrijfspand zoekt. Naast bereikbaarheid, bevolking en betaalbaarheid biedt Weesp bedrijfspanden met specifieke kenmerken. Zo telt het aanbod bovengemiddeld vaak ruimte parkeergelegenheden en zijn er veel flexibele werkruimtes. De meeste locaties zijn tevens dichtbij het groen en tegelijkertijd dichtbij het centrum. In Weesp is er genoeg aanbod op verschillende bedrijventerreinen. Het grootste bedrijventerrein ligt in Weesp Noord.

Op bedrijventerrein Noord zijn ongeveer 300 bedrijven gevestigd. De bedrijven zijn zeer divers. Denk aan stoffenhandelaren en autobedrijven tot grote bedrijven als Denso en Solar Clarity. Het bedrijventerrein is goed onderhouden. De gemeente investeert hier in leefbaarheid en logistieke optimalisatie van dit gebied.

Bedrijfspand Weesp huren of kopen?

Of je een bedrijfspand uiteindelijk het beste kunt kopen of huren is een veelvoorkomende vraag. Zeker onder starters op de arbeidsmarkt. Graag helpen we je een handje door alle voor- en nadelen van huren en kopen op te sommen. Zo wordt het duidelijk voor je wat de beste opties zijn.

Bedrijfspand huren

Wanneer je een bedrijfspand huurt ben je flexibeler. Je kunt huur meestal sneller opzeggen dan het bedrijfspand definitief verkopen. Daarnaast zijn de onderhoudskosten vaak niet jouw verantwoordelijkheid. Ten slotte ben je bij het huren van een bedrijfspand minder afhankelijk van het eigen vermogen dat je tot je beschikking hebt.

Daarnaast zijn er een aantal nadelen van het huren van een bedrijfspand. Bij de huur van een bedrijfspand profiteer je niet van de waardestijging van het pand. Tevens ben je verplicht de voorwaarde van de verhuurder na te leven. Ook kan de huurprijs elk jaar stijgen. Dit is afhankelijk van de verhuurder. Andere nadelen zijn:

  • Huurcontracten gelden voor meerdere jaren, niet zomaar op te zeggen door huurder
  • Lastig om aanpassingen bedrijfspand door te voeren
  • Huur kan worden opgezegd door verhuurder aan het einde van het contract

Bedrijfspand kopen

Wanneer je een bedrijfspand koopt, bepaal je zelf hoe lang je in het band blijft. Waar tijdens de huur van een bedrijfspand de waarde voor jou niet stijgt, gebeurt dat met het kopen van het bedrijfspand wel. Daarnaast heb je veel vrijheid om het bedrijfspand aan te passen. Zo kun je het bedrijfspand eenvoudig aanpassen waardoor het in waarde zal stijgen.

Ook zijn er een aantal nadelen van het kopen van een bedrijfspand. Het kopen van een bedrijfspand kost eigen vermogen. Dit is niet direct voor iedereen beschikbaar. Nadat je het eigen vermogen hebt geïnvesteerd, zul je dit niet meer kunnen gebruiken voor andere zaken. Bovendien ben je na het kopen van een bedrijfspand verantwoordelijk voor de kosten van zowel groot als klein onderhoud. Wanneer je dit niet goed onderhoudt, kan de waarde van het pand lager worden. Als gevolg dat het lastiger voor je zal worden om het bedrijfspand op het gewenste moment tegen de gewenste prijs te verkopen.