Bedrijfstaxateur

Bedrijfstaxateur

Tijdens de aan- en verkoop van commercieel vastgoed heb je inzicht nodig in de waarde van het bedrijfspand of beleggingsobject. Elk bezit is namelijk uniek. Geen één vastgoedportefeuille is hetzelfde. Een betrouwbare bedrijfstaxateur is in dit geval geen overbodige luxe. Als gespecialiseerd taxateur is Castanea ervaren in het leveren van een taxatierapport. Vertrouwelijk en geheel onafhankelijk.

Waarom kiezen voor een bedrijfstaxateur?

Het taxeren van commercieel vastgoed heeft meerdere doeleinden. We bespreken ze kort met je.

Aankoop

Ben je van plan te investeren in een bedrijfspand? Laat dan eerst een bedrijfstaxateur het pand taxeren. Daardoor ben je zeker van een onafhankelijk advies. Aansluitend heb je meer inzicht in zowel de vraagprijs als de kenmerken van het pand zoals energieverbruik en duurzaamheid.

Verkoop

Ook wanneer je commercieel vastgoed wil laten taxeren om het vervolgens te verkopen, is het inschakelen van een taxateur nodig. Deze bedrijfstaxateur kan het pand taxeren en een waarde bepalen.

Hypotheek

Wil je een hypotheek aanvragen? In dat geval is een taxatierapport verplicht. De kredietverstrekker wil berekenen hoeveel ze aan je kunnen lenen. De taxatiewaarde van een bedrijfspand is dus nodig voor het verkrijgen van een hypotheek en moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur.

Financiering

Ben je van plan om te investeren in zakelijk vastgoed? Dan vraagt de kredietverstrekker in veel gevallen om een taxatierapport. Zo kan de investering worden goedgekeurd. Ook hier laat je een onafhankelijk bedrijfstaxateur het rapport opstellen.

Werkzaamheden bedrijfstaxateur

Een bedrijfstaxateur is onmisbaar in het aan- en verkoopproces. Want hoe kom je bijvoorbeeld anders aan een hyptoheek? We bespreken kort de werkzaamheden.

  1. Vastleggen van de waarde van het bedrijfspand
  2. Opvragen benodigde informatie bij het kadaster
  3. Kennis over de markt en huidige ontwikkelingen uitwisselen
  4. Afstemmen bestemmingsplannen met notarissen en vertegenwoordigers
  5. Opstellen taxatierapport
  6. Contact met gemeentes, banken, fondsen en beleggers
  7. Vertegenwoordigen de belangen van de kopende en verkopende partij

Bedrijfstaxateur nodig?

Je kunt bij Castanea Bedrijfsmakelaars terecht voor een taxatierapport met de volgende doeleinden:

1. De taxatie voor de verkoop van commercieel vastgoed
2. De taxatie voor de aankoop van commercieel vastgoed
3. De taxatie voor de financiering van commercieel vastgoed
4. Taxatie voor specifieke zakelijke investeringen

Twijfel je toch nog of je een waardebepaling of taxatie moet laten uitvoeren? Het grote verschil tussen deze twee begrippen is dat je bij het aanvragen van een hypotheek een taxatie verplicht moet laten uitvoeren. Een waardebepaling is geheel vrijblijvend.

Bedrijfstaxatie aanvragen

Kortom, er zijn verschillende redenen om een bedrijfstaxatie aan te vragen. Of het nu gaat om een financiering, de voorbereiding van een overname of het verkopen van een object. Een bedrijfstaxateur helpt je daarbij en zorgt altijd voor een onafhankelijk taxatierapport. Let daarbij goed op of je een erkend taxateur kiest.

Castanea is zo’n erkend taxateur. Met Castanea als bedrijfstaxateur ben je verzekerd van een taxatierapport dat voldoet aan de wettelijke eisen en aan de eisen van de geldverstrekker. Voor meer informatie kun je direct contact opnemen. Met onze kennis en expertise helpen we je graag op weg!